Tafelconsult

Als studerend paraveterinair weet ik dat een bezoek aan de dierenarts honden een hoop stress, spanning en angst opleveren. Eigenlijk is dat ook niet zo gek, het ruikt er vreemd en er worden dingen van je hond gevraagd die nieuw en spannend zijn zoals; door een vreemde in de bek en oren laten kijken, temperatuur opmeten, enz.

Heb je een hond die het dood eng vind bij de trimsalon? Dan is het tafelconsult ook erg geschikt.

Het kan heel vervelend zijn voor zowel de hond, als de eigenaar en de trimster als de hond niks toelaat. Door diverse handelingen op een positieve en stapsgewijze manier aan te leren raakt de hond hiermee vertrouwd en weet wat hem te wachten staat als hij echt behandeld moet worden bij een dierenarts of trimsalon.

Het tafelconsult is ontwikkeld in samenwerking met Lieke van Fur-ever-Dogs. Door haar expertise in de trimsalon, mijn ervaring uit de dierenartspraktijk en het volgen van seminars zijn we in staat om jou en je hond te helpen. Ook jij als eigenaar leert op deze manier hoe je jouw hond het beste kan begeleiden bij de dierenarts of trimsalon zodat behandelingen sneller kunnen worden doorlopen, zonder stress.

Omdat elke hond andere problemen ervaart is een tafelconsult maatwerk. Ik neem van tevoren telefonisch contact op en vervolgens maken we een afspraak. Het tafelconsult duurt ongeveer 1,5 uur.

Het is goed om je van tevoren te realiseren dat deze training alleen succes van slagen heeft als je er veel tijd en moeite in steekt. Trauma’s kunnen diep zitten bij jouw hond en dat is niet 1,2,3 opgelost.