Mijn hondenhart huilt

Nederland heeft flink meer honden na de coronacrisis.

Er worden steeds meer honden aangeboden voor herplaatsing. Ik kom ze overal online tegen. Meerdere baasjes die nu van hun huisdier af willen, zouden zich in de coronaperiode hebben verkeken op de verantwoordelijkheid waar ze voor kozen…mensen hebben zich er in vergist, soms zeggen ze het eerlijk!

In maanden waarin Nederlanders door coronamaatregelen veel tijd thuis spendeerden was tijdgebrek vrijwel niet aan de orde. Dat is nu wel anders helaas.

De ene hond kan niet thuisblijven als de baas weer naar het werk moet. Voor de ander is geen plek te vinden als het gezin op vakantie gaat. Overal in de hondenopvang zien we lede ogen aan hoe te enthousiaste baasjes met de staart tussen hun benen hun ‘coronahond’ weer wegbrengen.

Soms zijn ze echt nog heel jong. Ze zijn nog maar een paar maanden bij het gezin, maar het gaat toch niet. Er is bijtgedrag of het gaat toch niet met de kinderen. Ik ga me inzetten voor de stichting ‘Dutch Dog Rehabilitation Centre’ om zoveel mogelijk honden een fijn thuis te geven. Helaas kan ik ze niet allemaal helpen maar dat zou ik het liefste willen. Dus ben jij nog op zoek naar een fijne hond? Kijk dan eens naar een herplaatser, ze zullen je dankbaar zijn!