Over Sarena

Als hondengedragsdeskundige vind ik mijn uitdaging in het trainen van honden met complexe gedrags-problemen. Wat een kick om deze honden en hun eigenaren een stap in de goede richting te begeleiden.

Gedragstherapie is vaak een grote puzzel; ieder stukje brengt ons een stapje dichter bij het gewenste gedrag van de hond.

Begin van mijn passie

De passie voor het vak van hondengedragstherapeut ontstond toen ik in 2006 mijn eerste eigen hond kreeg. Pas 6 jaar oud en al helemaal gek van honden.
Bandit was een Duitse herder met veel lichamelijke problemen waardoor zijn socialisatie niet optimaal is verlopen. zijn gedrag naar andere honden was nog al een probleem.

Door Bandit begon ik me te verdiepen in hondengedrag, lichaamstaal bij honden en leerprincipes. Hoe meer ik leerde hoe interessanter. Bandit is een leuke en lieve hond geworden, weliswaar met een gebruiksaanwijzing. Helaas overleed hij in 2015

Van liefhebben tot hondengedragsdeskundige

Zelf heb ik een zwarte Duitse herder, Dex. Met hem heb ik alle cursussen GG gelopen en op dit moment zijn we bezig met detectiewerk. Dex is een werklijn en niet altijd de makkelijkste hond, een uitdaging om mee te werken.

Mijn interesse in honden en hun gedrag bleef groeien. In 2016 ben ik begonnen met een opleiding hondengedrag. Na het behalen van mijn diploma heb ik nog verschillende lezingen, cursussen en workshops gevolgd. Heel veel geleerd van verschillende gedragstherapeuten en als vrijwilliger gewerkt in een asiel, waar ik met vele verschillende honden ervaring heb opgedaan. In 2020 heb ik een opleiding tot gedragsdeskundige gevolgd en afgerond.

Aanpak op maat

Wie een beetje thuis is in de hondenwereld zal wel gemerkt hebben dat de meningen over welke methodes heel veel uiteenlopen. Wat ik vaak merk, is dat welke methode en aanpak het beste werkt vooral te maken heeft met wie de hond is, wat de wensen van de eigenaar zijn en natuurlijk vooral met wat voor soort probleem je te maken hebt. Ik geloof dus niet in één methode maar pas deze aan op de hond en eigenaar.