Op avontuur met je hond

Op avontuur

Na deze 4 lessen, op zaterdag, weet je precies hoe je je hond in een nieuwe situatie het beste kunt begeleiden zonder dat hij stress ervaart van de nieuwe prikkels. Als hondengedragsdeskundige zal ik veel nadruk leggen op het gedrag en de psychologie van honden. We zullen daarom ook veel aandacht besteden aan het “lezen” van onze eigen honden en de honden van anderen, en aan het omgaan met moeilijke situaties waar je in het dagelijks leven tegenaan kunt lopen. Denk aan geurtjes of bijvoorbeeld kinderen, die zijn best spannend en zorgen voor afleiding. Je hond reageert instinctief en maakt dan vaak niet de juiste keuzen. Je krijgt de handvatten om je hond te kalmeren en te helpen waar nodig is.

Naar de markt, het park, het bos, de kinderboerderij, in een winkelcentrum of naar het terras. Dit zijn zomaar voorbeelden van het meenemen van je hond in een drukke omgeving. Ik geef jou het gereedschap waar je de rest van de week thuis mee vooruit kan en dan heb je ruim de tijd om te oefenen.

Je zult volop genieten van het meenemen van je ontspannen hond. We trainen dus nooit op het veld maar op een van tevoren bekendgemaakte locatie.  Mijn intentie is de kennis van het gedrag van je hond over te brengen op jou, zodat je uiteindelijk jouw hond beter kunt begrijpen. Hierdoor zul je samen met veel plezier genieten van jullie avonturen.

Om mee te doen aan deze lessen is het een voorwaarde dat je hond sociaal is tegen andere honden en mensen!

Omgeving Oosterhout NB
Tarief: € 90,00

Op Facebook en Instagram vind je de datum waarop de volgende cursus start.