Detectie

Detectie is het leren zoeken en aanwijzen van een specifieke geur. De sport is momenteel razend populair aan het worden in Nederland.  Het is bijzonder intensief voor de hond.

Detectie veroorzaakt een grote mate van mentale voldoening en is uitermate geschikt voor honden met veel energie, maar ook voor honden met een bepaald probleemgedrag. Een onzekere hond kan zelfs meer zekerheid krijgen omdat hij leert het initiatief te nemen. Ook voor de oudere hond is detectie zeer geschikt.

Wil je graag op een leuke manier met je hond en zijn neus aan de slag?

In de privé lessen is er alle ruimte is om op het niveau van de hond en eigenaar te trainen. Aan het begin kijken we naar de motivatie van jouw hond, waar wordt hij enthousiast van: voer of een speeltje. We beginnen met het aanleren van de geuren daarbij werken we vanuit de natuurlijke driften van de hond. Zodra jij en jouw hond het onder de knie hebben zal het zoekwerk uitdagender gemaakt worden. Uiteindelijk ga je ook los in verschillende ruimte (binnen en buiten op externe locaties) leren zoeken en met verleidingsgeuren gaan werken. De persoon die op dat moment niet aan de beurt is kijkt mee wat ontzettend leerzaam is. Op dat moment verblijft de hond in de auto of in de aanwezige bench.

De lessen bestaan uit 1 theorieles, 5 praktijklessen en een examen.

Heb je al ergens een level behaald neem dan even contact op zodat we kunnen kijken waar je in kan stromen.

Locatie Den Hout / Oosterhout

PRIJS voor de lessenreeks:  €150,00
Let op: Je inschrijving is pas definitief na betaling

Alle rassen en leeftijden zijn welkom.