Benchtraining

Er zijn weinig hulpmiddelen bij het opvoeden van een pup waar zoveel over gediscussieerd word als over de bench.

Toch lijkt het mij een handig hulpmiddel, niet alleen voor de veiligheid van uw huis, maar ook voor de veiligheid van uw hond;

De bedoeling van de bench is dat hij een voor de hond veilige zone creëert.

We gebruiken een box om onze kinderen veiligheid te bieden als we even niet met hen kunnen bezig zijn en we gebruiken een bench voor onze pup hun veiligheid als we even met hen niet kunnen bezig zijn.

Vanzelfsprekend is het en mag het nooit de bedoeling zijn om van de bench een ‘woonplaats’ voor de hond te maken.  Het mag niet de bedoeling zijn dat onze trouwe viervoeter zijn leven in een bench blijft slijten en het moet zeker op termijn kunnen dat de bench overbodig geworden is.

Wanneer de pup bij ons thuis komt is dit voor een pup best een heftige situatie die heel wat stress kan teweegbrengen.

Het hondje komt in een nieuwe familie terecht, weg van zijn nestgenootjes en moeder.

’s Nachts vind ik het dus zeker een aanrader om de pup niet onmiddellijk alleen achter te laten.

Soms kan het aangeraden zijn om de eerste nacht(en) een veldbed bij de pup te plaatsen, en daar ’s nachts te slapen.  Belangrijk is wel dat dit maar een paar nachten is.  Soms wordt er aangeraden om de pup mee naar de slaapkamer te nemen voor de eerste nachten.  Persoonlijk ben ik daar absoluut geen voorstander van om de eenvoudige reden dat de pup dan, na enkele nachten,  opnieuw naar een andere ruimte wordt verplaatst waardoor hij zich opnieuw moet aanpassen met alle gevolgen van dien.

Leg eventueel een warmwaterkruik, kersenpitkussen, etc. gewikkeld in een handdoek in de bench (nestwarmte)

Bouw geleidelijk aan op, ik raad aan om de pup, wanneer hij moe is, rustig in de bench te plaatsen, ook overdag.  Jonge honden moeten de kans krijgen om genoeg rust te hebben.

Leg eventueel een fleecedeken over de bench, dit biedt hem geborgenheid.

Plaats de bench op een vrij centrale plaats in huis, wel rekening houden dat het daar ook niet te druk mag zijn.

De bench moet altijd leuk zijn, geef hem iets unieks in de bench, iets wat hij heel graag heeft en enkel in de bench krijgt.