De hondenspeeltuin

Voor sommige hondenbezitters kunnen hondenspeeltuinen de enige mogelijkheid zijn om te socialiseren met andere mensen en hun honden. Goed gesocialiseerde honden vertonen minder agressie en zijn meer ontspannen. Een hond die kan spelen is een blije hond. Ook voor mensen met een beperkte mobiliteit, zoals oudere en gehandicapte hondenbezitters is het prettig om een veilig toegankelijke plek te hebben waar ze elkaar met hun hond kunnen ontmoeten. Voor deze mensen is een bezoek aan een hondenspeeltuin een prima manier om zich te ontspannen en met anderen in contact te komen.

Nu is het zo dat niet alle honden het leuk vinden om tijd door te brengen in de hondenspeeltuin. Het is belangrijk om te onthouden dat je naar de hondenspeeltuin gaat voor van je hond, het is dan ook  belangrijk om de juiste beslissing te nemen voor jou hond.

Hondenspeeltuinen zouden leuk moeten zijn , maar dat zijn ze vaak niet.

Hondenspeeltuinen zijn een walhalla voor onze vriendjes, toch? Nou niet echt. Hondenspeeltuinen zijn een van die plaatsen die als een goed idee lijken – en zouden zijn, als we allemaal wisten hoe we ons moesten gedragen. Daar schuilt het probleem, dat doen we niet. We kunnen onze hond zeker verpesten door hem naar hondenparken te brengen. Een verkeerde situatie kan escaleren tot een gevecht, wat kan leiden tot levenslange angst of voor agressie bij je hond.

Kijk goed wie er in het park is voordat je naar binnen gaat. Hebben de honden in het park dezelfde energie als je hond (kalm, gespannen, assertief of onderdanig) en zijn ze even groot?

Houd je hond te allen tijde in de gaten – kijk niet op je telefoon en laat je niet afleiden door andere mensen in de speeltuin. Het is belangrijk om te weten wat je hond en anderen om hem doen, elk moment dat je er bent. Zo kun je ook op tijd ingrijpen als het mis gaat!

Let op je hond en lees zijn lichaamstaal. Schermutselingen gebeuren vaak, zelfs bij de beste honden Jouw hond zal zich waarschijnlijk eerder bewust zijn van een dreigende worsteling voordat jij het bent: Is hij nerveus, geïrriteerd of oplettend ? Roep hem bij je en voorkom dat het uit de hand loopt!

Als je hond slechte sociale vaardigheden heeft, overdreven angstig is of hond agressie heeft, of als u uw kalm-assertief leiderschap met je hond nog niet hebt vastgesteld, zoek dan een meer gecontroleerde manier om haar kennis te laten maken met het gezelschap van andere honden, zoals een speelafspraak met een of twee andere hondenbezitters. Het zijn de mensen in de honden speeltuinen die zorgen voor een veilige en leuke ervaring. Als je denkt dat andere eigenaren van honden mogelijk niet de juiste controle over hun honden hebben, is het waarschijnlijk het beste om je hond een andere wandeling te laten maken. Zijn de juiste ingrediënten wel aanwezig? Maak dan volop plezier met je hond.