Even voorstellen

Mijn naam is Sarena van de Corput en mijn passie is werken met honden en hun eigenaar. In mijn blogs ga ik je mee nemen in mijn wereld….wat doe ik, wat maak ik mee en natuurlijk ga ik een stukje in op hondengedrag en problemen.

Een paar keer per week heb ik het genoegen om mensen te helpen met hun honden. Helemaal mijn ding. Ontzettend leuk om te doen en zo dankbaar. Heel fijn als mensen weer op pad kunnen met hun hond en kunnen genieten zonder problemen. Daar doe ik het voor…..

Ik neem jullie vandaag mee naar het verleden……..naar mijn eerste hond “Bandit”. Een fraaie Duitse Herder met de nodige problemen. Pas 6 jaar oud was ik toen hij als pup bij ons kwam wonen. Toen was ik al helemaal gek van honden.

Bandit had nogal wat lichamelijke problemen waardoor zijn socialisatie niet optimaal is verlopen. zijn gedrag naar andere honden was een probleem. Samen hebben we de nodige tegenslagen gehad maar door nooit op te geven en te blijven oefenen zijn we een heel eind gekomen. Natuurlijk kon ik hem niet alleen uitlaten en kwam er veel zorg op mijn ouders terecht, maar ik heb heel veel tijd met hem doorgebracht. Eerst oefenen in de achtertuin, daarna onder begeleiding van mijn moeder de straat op. Hij is ooit met mij mee geweest naar school toen ik mijn spreekbeurt over hem deed. Tussen kinderen was het een schat….alleen andere honden he, dat was niet fijn. Toch is het me uiteindelijk gelukt om zijn gedrag met veel geduld om te buigen. Tegen de tijd dat ik 12 jaar was kon ik helemaal zelf met hem op pad, genieten was dat! Door hem begon ik me te verdiepen in hondengedrag, lichaamstaal bij honden en leerprincipes. Hoe meer ik leerde hoe interessanter. Ik heb daarna nog een fijn aantal jaren van hem kunnen leren maar helaas heb ik hem moeten laten gaan toen hij lichamelijk echt op was. Gelukkig zijn er daarna nog meer honden op mijn pad gekomen maar die eerste…..die vergeet je nooit!