Leven met een grote roedel

Het is weer vakantie tijd en dat betekent dat er bij ons thuis ook altijd extra hondjes worden opgevangen. Een mooie grote roedel, wat ook altijd als vanzelf gaat. Het vergt wel een strak schema met uitlaten en voeren, alles op uur en tijd en in dezelfde volgorde. Als je meerdere honden in huis hebt werkt samen eten alleen als de structuur stabiel is. Aangezien er in deze roedel honden zitten met een allergie en medisch problemen eten ze vrijwel apart. Ze eten op een rustige plek waar ze niet gestoord worden door een andere hond of ander familielid.

Mijn energie kan ik goed verdelen over de meerdere honden, de één heeft wat meet aandacht nodig dan de ander. Mijn Duitse Herder Dex heeft de meeste uitdagingen nodig omdat hij vol energie zit, maar bijvoorbeeld Chihuahua Case ( de bruine van het stel) is heerlijk lui en heeft voldoende aan meerdere wandelingen en een knuffel uurtje. Elke hond heeft zijn eigen karakter, een eigen wil en emoties. Met ieder van hun heb ik dan ook een andere bijzondere band. Honden zijn verslavend en ik zou niet meer zonder hun kunnen. Ik kan er zo van genieten tijdens de wandelingen, waterpret en trainingen.

Het schoonmaken van ons huis doe ik niet alleen, mijn moeder is er gelukkig ook nog. Dat is ook best veel werk om alles bij te houden en de stofzuiger draait dan ook overuren bij ons.
Hopelijk heb ik zo een beetje een beeld kunnen scheppen hoe ik met mijn roedel omga. Er is eigenlijk nog veel meer te vertellen maar dat is niet te doen om het in één stukje.