Zwemmen

Tijdens een warme zomerse dag is lekker om af te koelen in het water. Ook voor je hond, neem nu mijn eigen Dex , zo gek op water dat hij direct in de eerste de beste waterplas springt als hij de kans krijgt.  En terecht, zwemmen is leuk, maar let wel op waar je gaat zwemmen.

Ik kies graag een plek uit met schoon en veilig water, het liefst water wat in beweging is. Stilstaand water bevat vaak bacteriën zoals blauwalg. Dat komt vaak voor in Nederland als het wat warmer is. 

Daarnaast gaan we op een makkelijke plek het water in, dus niet van een kade springen. Het gevaar bestaat dat Dex er dan niet meer zelf uit kan met alle gevolgen van dien. Dat is al eens voorgekomen en dan kun je dus met kleding en al je hond achterna😊

Naar zee gaan is ook erg leuk maar dan moet ik ontzettend opletten dat hij geen zout water gaat drinken. Niet echt goed voor je hond, het kan zelfs een zoutvergiftiging veroorzaken. Ik neem dus altijd genoeg drinkwater mee. En na het zwemmen spoel ik hem af met zoet water.

Opdrogen in de volle zon doen we ook niet, ik neem een handdoek mee om hem droog te wrijven. Bij een broeierige vacht ligt hotspot op de loer en aangezien Dex ook al een allergie heeft en dus een wat tere huid heeft waak ik hier voor.

Extra tip, weet je niet zo goed of je hond kan zwemmen? Lijn hem dan eerst aan een lange riem aan, dan heb je altijd de controle mocht er iets mis gaan. En zorg ervoor dat je hond niet met een volle maag gaat zwemmen, het kan vervelende maagklachten opleveren.